Ana içeriğe atla

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Tarih Bölümü Akdeniz dünyası, Orta Doğu ve Modern Türkiye alanlarına odaklı bir eğitim vermektedir. Tarih çalışmalarındaki en yeni teorik ve karşılaştırmalı pratikleri benimseyen program Eski Çağ'dan itibaren Akdeniz havzası ve Orta Doğu geçmişine yeni ve eleştirel bir bakış getirmeyi amaçlar.

Programın amacı lisans öğrencilerine tarih alanında güçlü bir akademik altyapı edinme olanağı sunmaktır. Tarih alanında edinilen bilgilerin farklı disiplinlerden bilgilerle bütünleştirerek yorumlanması ve yeni bilgiler oluşturabilmesi Tarih Bölümünün başlıca hedefidir. Tarih Bölümü, Üniversitemizin dinamik sosyal bilimler ortamı içinde söz konusu coğrafyaların tarihini karşılaştırmalı, ulus ötesi ve disiplinler arası çalışmalar yoluyla, tutarlı tarih yazım kuramları ve özgün çalışmalarla yeniden yorumlar.